Dalslänningen – Alltid nära

Dalslänningen levererar tidningen tisdagar och fredagar. Under veckan uppdaterar vi om aktuella nyheter på dalslanningen.se och i vår nyhetsapp. Vårt uppdrag handlar om att berätta, beskriva och förklara verkligenheten. Vi är alltid nära. Händelserna. Människorna. Dig.

Allmän information

Upplagan är 5 500 ex (enligt TS helår 2019).

Chefredaktör och ansvarig utgivare är Tomas Skoglund.

Dalslänningen ingår i NWT Media AB, som ingår i NWT Gruppen AB.

Organisationsnummer för NWT Media AB är 556194-4587

Dalslänningens historia

Bengtsfors-Tidningen startades 1925, i blygsam skala av entreprenören Ernst Pehrsson, som en lokal informationskanal i ett ganska tidningsfattigt Dalsland.

Succén lät inte vänta på sig. Efter ett par år blev den tidningen Dalslänningen som alltsedan starten varit politiskt obunden. 1930 sålde Pehrsson tidningen till Waldemar Skoglund, en tidigare svensk riksdagsstenograf som då var bosatt i Chicago. Waldemar Skoglund och senare sonen Gordon utvecklade med hårt arbete Dalslänningen till landskapets dominerande tidning som skrev om små och stora händelser varje tisdag och fredag precis som nu.

Skoglunds drev tidningen ända till 1985 då sedermera riksdagsmannen Stig Bertilsson tog över den. 2009 köptes Dalslänningen av dess nuvarande ägare Nya Wermlands-Tidningen.

Tidningen har en rekordhög hushållstäckning, över 80 procent i kommunerna Bengtsfors och Dals-Ed, och i Färgelanda sker en kontinuerlig utveckling. Dalslänningen är ett viktigt annons-, nyhets- och debattforum för dalslänningarna.