Hoppa till huvudinnehållet

Häftiga villan har fått nya ägare: ”Vi är så glada”

Publicerad:
Reporter Britt-Marie Erlandsson
Britt-Marie Erlandsson
britt-marie@dalslanningen.se
Den moderna Dalslandsstugan är nu äntligen bebodd.
Den moderna Dalslandsstugan är nu äntligen bebodd. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Ett av Bengtsfors häftigaste villahus har den moderna Dalslandsstugan på Krutbacken i Bengtsfors beskrivits som.

Efter sex år och 4 000 besök är villan nu äntligen såld. Till en Bengtsforsfamilj dessutom.

– Det är jätte-jätteroligt att det är en Bengtsforsfamilj som köpt det. Det känns jättebra, säger Jonas Hell vars företag Fridh & Hell byggde huset.

Jonas Hell, Fridh & Hell, i samband med byggandet av massivhuset.
Jonas Hell, Fridh & Hell, i samband med byggandet av massivhuset. Foto: Thomas Wallin

Rebecca Pettersen och Noel Mattsson heter de nya ägarna. De hade letat efter hus i Bengtsfors ett tag och varit på flera visningar i Sidan Södra.

– Vi hade inte tänkt oss ett hus i den prisklassen utan tittade på mer ”vanliga” hus. Men så var vi borta i det området och kände att kanske vi skulle boka in oss på en visning. När vi gjort det kändes det som att vi redan bestämt oss, säger Rebecca Pettersen och fortsätter:

– När vi var på visningen kände vi båda två att det här ska vara vårt hem. Vi bara gick och hoppades på att vi skulle få köpa det, säger hon.

”Helt fantastisk plats”

Sedan gick allt väldigt snabbt och familjen, som även består av två små barn, flyttade in första oktober och kommer nu att fira sin första jul på platsen.

– Vi ser jättemycket fram emot det. Det är en helt fantastisk plats och barnen trivs så bra där. Det är ett tryggt område där de kan gå ut och leka. Vi är så glada att det blev vi som fick köpa. Det känns som om vi hamnat på Bengtsfors finaste plats, säger Rebecca Pettersen.

– Det är en helt fantastisk plats, säger Rebecca Pettersen.
– Det är en helt fantastisk plats, säger Rebecca Pettersen. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Huset är på 180 kvadrat med tre sovrum, två loft och ett kök med halvvägg till vardagsrummet. Det handlar inte om något standardhus, det följer inte normen, men Rebecca Pettersen tycker det är tråkigt att det fått ligga ute till försäljning så länge.

– Det är ett gediget hus med kvalitet, arkitektritat, energisnålt och det är synd att bengtsforsborna inte förstått det. Det är ett fantastiskt hus. Men man är inte van vid de priserna här. Jag har vänner i Karlstad, Uddevalla och Trollhättan och huspriserna ligger där, säger hon.

Visningshus

Bengtsforsföretaget Fridh & Hell’s Bygg byggde enplansvillan med loft i korslimmat massivträ på området Krutkällaren 2017 för Dalslands Massivhus AB. Utgångspriset var satt till fyra miljoner kronor.

– Det har stått tomt för länge men det har samtidigt varit ett visningshus och vi har haft totalt 4 000 besökare, så det har fyllt sin funktion på det sättet, säger Jonas Hell.

Företaget har i och med Dalslandsstugan 2.0 nått ut med sitt byggsätt att bygga i massivträ. Bland annat byggde de Långevis Förskola i Bengtsfors i massivträ.

Bakgrunden till att Dalslandsstugan 2.0, som den kallas, byggdes var en satsning från föreningen Framtidsbygder Dalsland-Årjäng-Munkedal. En arkitekttävling utlystes och bidraget ”Mellan himmel och vatten” ritat av arkitekterna Hampus Berndtson, Jim Brunnestom och Magnus Hellum vann.

Så såg det ut när Dalslandsstugan 2.0 sattes upp av Frid och Hell på Krutkällaren 2017.
Så såg det ut när Dalslandsstugan 2.0 sattes upp av Frid och Hell på Krutkällaren 2017. Foto: Thomas Wallin
Villan har stora fönster från golv till tak som tar vara på den fina utsikten.
Villan har stora fönster från golv till tak som tar vara på den fina utsikten. Foto: Saad Eddin Kashma
Interiören är helt unik i sitt slag.
Interiören är helt unik i sitt slag. Foto: Saad Eddin Kashma

Artikeltaggar

BengtsforsBostad och byggenDalslandDalslandsstuganFörskolorFörsäljningMänskligtVillor

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.