Hoppa till huvudinnehållet

Tongivande spelare lämnar Eds FF – klara för klubbar högre upp

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Karl Martinsson har varit en av lagets viktigaste offensiva spelare de senaste säsongerna. Nu ska han spela division 3-fotboll med IF Viken.
Karl Martinsson har varit en av lagets viktigaste offensiva spelare de senaste säsongerna. Nu ska han spela division 3-fotboll med IF Viken. Foto: Håkan Fredriksson

Två tongivande spelare lämnar Eds FF för spel på högre nivå. Ytterforwarden Karl Martinsson är klar för division 3-nykomlingen IF Viken, medan mittbacken Alexander Hagelberg går till division 2 och Herrestads AIF.

– Det är väldigt tråkigt, för det är bra fotbollsspelare som hade kunnat bidra mycket för oss, säger tränaren Viktor Johansson.

19-årige yttern Karl Martinsson har växt fram som en av Eds FF:s viktigaste offensiva spelare under de senaste säsongerna. Den gångna säsongen blev det sex mål i division 4. Nu är han klar för division 3-nykomlingen IF Viken.

– Det är väldigt tråkigt för det är bra fotbollsspelare som hade kunnat bidra mycket för oss i år, men samtidigt kul för honom personligen att han får chansen att ta steg upp i seriesystemet, säger Edstränaren Viktor Johansson.

Edstränaren Viktor Johansson menar att det är tråkigt för laget, men kul för killarna.
Edstränaren Viktor Johansson menar att det är tråkigt för laget, men kul för killarna. Foto: Håkan Fredriksson

Karl Martinsson är Åmålslagets första nyförvärv inför kommande säsongen i division 3.

– Han är en offensiv spelare som kommer husera i någon av våra offensiva positioner. Han har också skaffat sig erfarenhet på seniornivå, trots att han endast är 19 år. ”Kalle” visade direkt vid första träningen att han kommer bli en tillgång med sin snabbhet, fysik och förmåga i att göra sin gubbe. Det här är en spelare vi siktade in oss på tidigt med tanke på hans spelstil och hans ambition om att ta sig så långt som möjligt. Vi har stora förhoppningar på honom och är säkra på att han kommer passa väl in i gruppen och föreningen, säger tränaren Thomas Sääv.

IF Viken har också gjort klart med Albin Svensson, lagkapten och mittback från lokalrivalen IFK Åmål.

Karl Martinsson är klar för IF Viken.
Karl Martinsson är klar för IF Viken. Foto: IF Viken

Mittbacken Alexander Hagelberg, 22, återvände till moderklubben Eds FF under den gångna säsongen efter flera år på flykt. Först i IFK Åmål, sedan i IF Karlstad Fotboll och sedan i Säffle SK. Under säsongen blev det åtta starter i division 4. Nu väntar det återigen spel på division 2-nivå i Uddevallalaget Herrestad.

– Han är ju för bra för fyran och bor i Uddevalla, så det var ganska väntat. Kanske var han den bästa försvararen i division 4 under sin höst hos oss och även om det är tråkigt för Ed är det alltid ett bra kvitto för föreningen och laget när föreningar högre upp vill ha spelare från oss, säger Edstränaren Viktor Johansson.

Alexander Hagelberg är klar för Herrestads AIF.
Alexander Hagelberg är klar för Herrestads AIF. Foto: Herrestads AIF

Hagelberg själv säger till Bohusläningen:

– Herrestad är en stabil klubb som jag mött i några år. Det verkar vara ett gott gäng som gjort en snabb klättring i seriesystemet och etablerat sig i tvåan. Målsättningen är att sluta på en bättre placering än förra året och försöka vinna serien.

Enligt tidningen drog han även till sig intresse från annat håll. Före övergången till Herrestad tränade han med Grebbestad, men valde alltså att skriva på för Haif.

Alexander Hagelberg har tre matcher i division 1 och över 60 matcher i division 2 på meritlistan.

Även Eds defensive mittfältare Rasmus Karlsson är på flera klubbars radar, bland annat Melleruds IF, men än så länge är inget klart.

Artikeltaggar

Alexander HagelbergEds FFFotbollGrebbestadHerrestadHerrestads AIFIF VikenIFK ÅmålNyförvärvSäffle SKUddevallaViktor Johansson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.