Hoppa till huvudinnehållet

Pilarna pekar nedåt för Dgt Bygg AB

Publicerad:

Årsredovisningen är nu offentlig. Företagets omsättning är cirka 18,5 miljoner kronor, en nedgång på 16,8 procent från föregående år. Resultatet före skatt är lägre än föregående år, omkring 850 000 kronor mot drygt en miljon kronor.

Rörelseresultatet minskar med ungefär 900 000 kronor till omkring 750 000 kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 4,2 procent, som är lägre än 2021. Då var rörelsemarginalen 7,6 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen arkitekt- och teknisk konsultverksamhet; teknisk provning och analys är motsvarande snitt 19,1 procent. Noteras ska att företaget har ett dotterbolag, och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig.

Fakta om Dgt Bygg

Dgt Bygg grundades 1995. Bolagets huvudbransch är teknisk konsultverksamhet inom bygg- och anläggningsteknik. Företaget har ett dotterbolag. Redovisningsperioden löper från juli till juni.

Företaget har elva anställda, enligt årsredovisningen, vilket är en fler än föregående redovisningsår.

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är Dgt Bygg det 124:e största företaget inom sin specifika bransch i Västra Götaland, som är teknisk konsultverksamhet inom bygg- och anläggningsteknik.

Företaget är också det 811:a största i landet. Det finns 453 företag i samma bransch i Västra Götaland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Artikeltaggar

BokslutNäringslivVästra Götalands län

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.