Hoppa till huvudinnehållet

Här är siffrorna som visar hur det gick för Industri- och Transportlackering i Mellerud AB under 2022

Publicerad:

Räkenskaperna är nu klara för Industri- och Transportlackering i Mellerud AB. Verksamheten står bokförd på 18,5 miljoner kronor i omsättning, en nedgång på 4,8 procent från 2022. Resultatet före skatt är högre än föregående år, knappt två och en halv miljoner kronor mot omkring 1 000 000 kronor.

Rörelseresultatet minskar med 63 000 kronor till cirka 900 000 kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 4,9 procent, som är på samma nivå som 2021.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen tillverkning av metallvaror utom maskiner och apparater är motsvarande snitt 6,6 procent.

Fakta om Industri- och Transportlackering i Mellerud

Industri- och Transportlackering i Mellerud grundades 1993. Bolagets huvudbransch är beläggning och överdragning av metall. Redovisningsperioden löper från juli till juni.

Företaget har tio anställda, enligt årsredovisningen, vilket är en fler än föregående redovisningsår.

Så ser branschtoppen ut

Industri- och Transportlackering i Mellerud har den 32:a högsta omsättningen i Västra Götaland i sin specifika bransch, som är beläggning och överdragning av metall.

Det finns 83 företag i samma bransch i Västra Götaland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Företaget är också nummer 139 i landet.

Artikeltaggar

BokslutNäringslivVästra Götalands län

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.