Hoppa till huvudinnehållet

Bilförsäljning stänger vid årsskiftet

Publicerad:
Reporter Britt-Marie Erlandsson
Britt-Marie Erlandsson
britt-marie@dalslanningen.se
Christopher Brandt, vd på bilföretaget.
Christopher Brandt, vd på bilföretaget. Foto: Roland Svensson

Brandt Bil stänger sin anläggning i Ed vid årsskiftet. Anledningen är bland annat minskad lönsamhet och en förändrad marknad.

– Vi går mot en mer digitaliserad köpprocess och tillverkarna vill se färre men större och mer kompletta anläggningar. Vi har sett en successiv trend i detta och kom till slut till det läget i Ed med de trenderna och lönsamheten, säger företagets vd Christopher Brandt.

Anläggningen i Ed har funnits på Jordbron i Ed sedan slutet av 1990-talet. Verksamheten har bestått enbart av bilförsäljning. Idag jobbar en säljare och en servicetekniker på platsen. De har nu erbjudits andra anställningar företaget.

– En har tackat ja till jobb på anläggningen i Strömstad och den andra i Åmål så det är roligt de blir kvar hos oss, säger företagets vd Christopher Brandt.

Brandt driver också bensinmacken Tanka på Jordbron men den påverkas inte av att anläggningen läggs ner.

– Den kommer att fungera precis som vanligt, säger Brandt.

Brandt Bil har sitt huvudkontor i Uddevalla och har två anläggningar kvar i Dalsland, i Åmål och Mellerud.

Artikeltaggar

AnställningarArbeteDalslandNäringslivStrömstadÅmål

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.