Hoppa till huvudinnehållet

Efter tre år i rad med intäktsökning – i fjol kom smällen för Branson Tractors Sverige AB

Publicerad:

Årsredovisningen för Branson Tractors Sverige är klar. Företagets omsättning är cirka tolv och en halv miljoner kronor, en nedgång på 13,9 procent från året före. Resultatet före skatt är lägre än föregående år, drygt 1,1 miljoner kronor mot omkring 1,6 miljoner kronor.

Rörelseresultatet minskar med cirka 550 000 kronor till knappt 1,7 miljoner kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 13,1 procent, som är lägre än 2021. Då var rörelsemarginalen 14,9 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen parti- och provisionshandel utom med motorfordon är motsvarande snitt 5,1 procent. Noteras ska att företaget är ett av tre i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Kranman AB.

Fakta om Branson Tractors Sverige

Branson Tractors Sverige grundades 2003. Bolagets huvudbransch är partihandel med jordbruksmaskiner och -utrustning. Företaget är ett av tre i koncernen där Kranman AB är moderbolag. Redovisningsperioden löper från juli till juni.

Styrelseordförande är Bengt Magnus Johansson (30).

Så ser branschtoppen ut

Branson Tractors Sverige har den 41:a högsta omsättningen i Västra Götaland i sin specifika bransch, som är partihandel med jordbruksmaskiner och -utrustning.

Det finns 68 företag i samma bransch i Västra Götaland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Företaget är också nummer 242 i landet.

Artikeltaggar

BokslutNäringslivVästra Götalands län

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.