Hoppa till huvudinnehållet

Årsredovisningen klar: Så gick det för Dalslands Virkestransporter AB

Publicerad:

Här är siffrorna för Dalslands Virkestransporter AB för 2022. Företagets omsättning är drygt åtta och en halv miljoner kronor, en nedgång på 0,2 procent från föregående år. Resultatet före skatt är högre än föregående år, omkring 600 000 kronor mot 4000 kronor.

Rörelseresultatet ökar med 22,9 procent, och slutar på 750 000 kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 8,9 procent, som är bättre än 2021. Då var rörelsemarginalen 7,2 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen landtransport; transport i rörsystem är motsvarande snitt 5,2 procent.

Fakta om Dalslands Virkestransporter

Huvudbranschen för Dalslands Virkestransporter är vägtransport, godstrafik. Redovisningsperioden löper från augusti till juli.

Företaget har tre anställda, enligt årsredovisningen, vilket är samma antal som föregående redovisningsår.

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är Dalslands Virkestransporter det 589:e största företaget inom sin specifika bransch i Västra Götaland, som är vägtransport, godstrafik.

Företaget är också det 3312:a största i landet. Det finns 1036 företag i samma bransch i Västra Götaland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Artikeltaggar

Bengtsfors kommunBokslutNäringslivVästra Götalands län

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.