Hoppa till huvudinnehållet

Vägarbete pågår hela vintern – trafiken måste ledas om

Publicerad:
Reporter Britt-Marie Erlandsson
Britt-Marie Erlandsson
britt-marie@dalslanningen.se
Nu startar det planerade vägarbetet på länsväg 172. Bilden är från vägarbeten på samma väg efter det kraftiga skyfallet tidigare i år.
Nu startar det planerade vägarbetet på länsväg 172. Bilden är från vägarbeten på samma väg efter det kraftiga skyfallet tidigare i år. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Nu påbörjas det vägarbete på länsväg 172 mellan Gustavsfors och Kråkviken som Dalslänningen tidigare berättat om i en artikel. Det kommer att pågå under hela vintern och innebära trafikstörning samt även avstängd väg, meddelar Peab.

Undermålig väg ska rustas upp: ”Kommer göra det i etapper”

Vägarbetet startar nu på måndag med dikesarbete som ska ske etappvis, två kilometer i taget. Det kommer att begränsa framkomligheten och trafiken ska lotsas förbi området under dagtid. Under kvälls- och nattetid kommer trafiken att släppas på i båda körfälten.

Efter dikesarbetet är genomfört påbörjas ett arbete med att byta vägtrummor och då kommer vägen att stängas helt och trafiken ledas om. Personbilar hänvisas till väg 2252 via Vårviks kyrka medan tung trafik måste köra via Lennartsfors. Det sker under januari och februari.

Den sista etappen genomförs norr om omledningsvägen 2252, det vill säga mellan Vårviksvägen och Gustavsfors. Då kommer vägen att stängas av nattetid under totalt fyra nätter och all trafik måste köra via Lennartsfors. Det vägarbetet genomförs i februari.

Under den gångna veckan har Peab förberett dikesarbetet med att kapa överhängande grenar från träden längs sträckan.

Den totala sträckan som ska åtgärdas mellan Gustavsfors och Kråkviken är sju kilometer.

Artikeltaggar

DalslänningenGustavsforsLennartsforsPeabTrafikTrafikstörningarVägarbete

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.