Hoppa till huvudinnehållet

Så gick det för Möbelcenter I Åmål Aktiebolag 2022

Publicerad:

Här är de viktigaste siffrorna från årsredovisningen för Möbelcenter I Åmål Aktiebolag som nu är klar. Företagets omsättning är omkring 29,5 miljoner kronor, en nedgång på 6,1 procent från föregående år. Resultatet före skatt är lägre än föregående år, ungefär 200 000 kronor mot knappt 2,1 miljoner kronor.

Rörelseresultatet sjunker med knappt 2,4 miljoner kronor till 700 000 kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 2,4 procent, som är lägre än 2021. Då var rörelsemarginalen 9,8 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen detaljhandel utom med motorfordon och motorcyklar är motsvarande snitt 3,8 procent.

Fakta om Möbelcenter I Åmål

Möbelcenter I Åmål grundades 1995. Bolagets huvudbransch är specialiserad butikshandel med möbler för hemmet. Redovisningsperioden löper från maj till april.

Företaget har tio anställda, enligt årsredovisningen, vilket är en fler än föregående redovisningsår.

Vd är Sten Gustav der Nederlanden (68).

Så ser branschtoppen ut

Möbelcenter I Åmål har den 17:e högsta omsättningen i Västra Götaland i sin specifika bransch, som är specialiserad butikshandel med möbler för hemmet.

Det finns 86 företag i samma bransch i Västra Götaland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Företaget är också nummer 102 i landet.

Artikeltaggar

BokslutNäringslivVästra Götalands län

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.