Hoppa till huvudinnehållet

Dalslands Fixaren AB redovisar resultat som pekar uppåt

Publicerad:

Dalslands Fixarens årsredovisning för 2022 är klar. Företagets omsättning minskar med 8,4 procent och blev ungefär 17,5 miljoner kronor. Resultatet före skatt är högre än föregående år, cirka 250 000 kronor mot ungefär 100 000 kronor.

Rörelseresultatet ökar med 74,5 procent, och slutar på 400 000 kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 2,4 procent, som är bättre än 2021. Då var rörelsemarginalen 1,3 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen anläggningsarbeten är motsvarande snitt 8,9 procent. Noteras ska att företaget har ett dotterbolag, och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig.

Fakta om Dalslands Fixaren

Dalslands Fixaren grundades 2016. Bolagets huvudbransch är allmännyttiga anläggningsarbeten för värme, vatten och avlopp och mark- och grundarbeten. Företaget har ett dotterbolag. Redovisningsperioden löper från april till mars.

Företaget har åtta anställda, enligt årsredovisningen, vilket är en färre än föregående redovisningsår.

Styrelseordförande är Erik Runo Örjan Henriksson (41).

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är Dalslands Fixaren det 23:e största företaget inom sin specifika bransch i Västra Götaland, som är allmännyttiga anläggningsarbeten för värme, vatten och avlopp.

Företaget är också det 139:e största i landet. Det finns 62 företag i samma bransch i Västra Götaland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Artikeltaggar

BokslutNäringslivVästra Götalands län

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.