Hoppa till huvudinnehållet

Tre skäligen misstänkta efter vandalisering i lägenhetshus

Publicerad:
Reporter Britt-Marie Erlandsson
Britt-Marie Erlandsson
britt-marie@dalslanningen.se
Polisen jobbar vidare med brottet som rubriceras olaga intrång och skadegörelse.
Polisen jobbar vidare med brottet som rubriceras olaga intrång och skadegörelse. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Tre personer är skäligen misstänkta för brott vad gäller vandaliseringen på Hallebyvägen i Dals Långed, för snart två veckor sedan. Brottsrubriceringen lyder olaga intrång och skadegörelse.

– Våra områdespoliser i norra Dalsland har jobbat på bra. Vi har tre personer som är skäligen misstänkta för brott, säger förundersökningsledaren Jonathan Axelsson vid polisen i Trollhättan.

De misstänkta är ännu inte hörda av polisen men polisen har förhört ett antal vittnen. En efterlysning gick också ut i Dalslänningen att lämna in tips till polisen om någon gjort observationer under den aktuella tiden.

– Vi jobbar nu vidare med utredningen och tittar mer på bevisningen, säger han.

Det var natten mellan 17:e och 18:e november som en rad personer gick in i det lägenhetshus på Hallebyvägen i Dals Långed som ägarna Bengtsforshus har aviserat att riva. Samtliga obebodda lägenheter totalförstördes. Väggar och dörrar slogs sönder, toaletter och tvättställ krossade och vattenledningar gick av så vatten forsade ut på golven. Dessutom sprayades lägenheterna ner med färg.

Artikeltaggar

BrottBrott, lag och rättDals LångedDalslandDalslänningenHotSkadegörelseVandalisering

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.