Hoppa till huvudinnehållet

Sexdömd man får inte prövning i Högsta domstolen

Publicerad:
Reporter Mattias Modéen
Mattias Modéen
mattias.modeen@dalslanningen.se
Mannen dömdes tidigare i år till fängelse av Vänersborgs tingsrätt. Domen står fast sedan Högsta Domstolen inte meddelat prövningstillstånd.
Mannen dömdes tidigare i år till fängelse av Vänersborgs tingsrätt. Domen står fast sedan Högsta Domstolen inte meddelat prövningstillstånd. Foto: Micke Larsson/TT

En man i 55-årsåldern från Färgelanda kommun som tidigare i höst dömdes till fängelse i 2 år och 8 månader för bland annat flera fall av grova sexuella övergrepp mot ett barn, får inte saken prövad i Högsta Domstolen.

Mannen dömdes i såväl tingsrätten som hovrätten för totalt sex fall av sexuella övergrepp.

Det handlade om flera fall av grovt sexuellt övergrepp mot ett barn, ett par fall om grovt sexuellt övergrepp och ett fall om sexuellt ofredande.

Mannen dömdes mot sitt nekande och har velat få fallet prövat i högre instans. Men när Högsta domstolen nu meddelar att de inte ger honom prövningstillstånd står domen mot honom fast.

Får fängelse efter flera fall av sexuella övergrepp mot barnDalslänning begärd häktad för grova sexuella övergrepp – ett av dem mot ett barn

Artikeltaggar

Brott, lag och rättFärgelandaOfredandeSexuella övergreppSexuellt ofredandeÖvergrepp

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.