Hoppa till huvudinnehållet

Dagsböter för olovlig körning med falskt körkort

Publicerad:
Reporter Mattias Modéen
Mattias Modéen
mattias.modeen@dalslanningen.se
Mannen, som är bosatt i Bengtsfors kommun, saknade giltigt körkort när han stoppade av polis. Nu har han fått sin dom. (Genrebild).
Mannen, som är bosatt i Bengtsfors kommun, saknade giltigt körkort när han stoppade av polis. Nu har han fått sin dom. (Genrebild). Foto: Erik Simander/TT

2 000 kronor i dagsböter. Det blir domen för en man i 40-årsåldern, som är bosatt i Bengtsfors kommun och körde bil utan giltigt körkort.

Det var i våras som mannen stoppades av polis när han körde bil igenom Billingsfors. Mannen visade upp ett förfalskat körkort från ett annat europeiskt land.

Mannen har i förhör hänvisat till att han tagit körkort i ett annat europeiskt land, men tingsrätten tror inte på mannens berättelse och därför döms han till dagsböter för olovlig körning.

Han är sedan tidigare ostraffad.

Artikeltaggar

Bengtsfors kommunBillingsforsBrott, lag och rättDagsböterKörkortOlovlig körning

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.