Hoppa till huvudinnehållet

Körde bil med falskt körkort – frias från brott

Publicerad:
Reporter Mattias Modéen
Mattias Modéen
mattias.modeen@dalslanningen.se
Mannen klarade inte teoriprovet för det svenska körkortet. Han fick då ett körkort från ett annat europeiskt land i stället. (Genrebild).
Mannen klarade inte teoriprovet för det svenska körkortet. Han fick då ett körkort från ett annat europeiskt land i stället. (Genrebild). Foto: Fredrik Sandberg/TT

En man i 55-årsåldern, som stoppades vid en trafikkontroll i Billingsfors i somras och misstänktes för att ha använt ett falskt körkort, frias från brottsmisstankar.

Mannen, som bor i Göteborgsområdet, har i förhör sagt att han stoppats i trafikkontroller flera gånger tidigare och att ingen då har reagerat på hans körkort. Han har i förhör berättat att han sedan tidigare har ett körkort från ett asiatiskt land och att han i samband med att han försökt ta nytt körkort i Sverige underkänts på teoriprovet vid ett par tillfällen. För några år sedan reste han utomlands för att få ett byta det asiatiska körkortet mot ett körkort från ett europeiskt land.

Det körkortet har han använt sedan dess och enligt mannen har ingen polis haft synpunkter på det, förrän han stoppades vid kontrollen i Billingsfors.

Tingsrätten anser att det står klart att mannen har använt ett förfalskat körkort, men att omständigheterna är sådana att det inte är bevisat utom allt rimligt tvivel att mannen haft i uppsåt att köra bil med ett förfalskat körkort.

Därför frias han från brottsmisstankar.

Artikeltaggar

BillingsforsFörhörKörkortTrafikTrafikkontroller

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.