Hoppa till huvudinnehållet

Vittne ringde störningsjouren: ”Det lät som de höll på att riva byggnaden”

Publicerad:
Reporter Britt-Marie Erlandsson
Britt-Marie Erlandsson
britt-marie@dalslanningen.se
Personerna som gjorde intrång i huset gick loss på allt.
Personerna som gjorde intrång i huset gick loss på allt. Foto: Britt-Marie Erlandsson

– Det är så fruktansvärt onödigt.

Det säger ett vittne till stöket på Hallebyvägen i Dals Långed som Dalslänningen har talat med. Fem lägenheter i det rivningshotade hyreshuset totalförstördes.

På fredagskvällen noterade vittnet att det spelades hög musik från det aktuella huset. Det utökades med kraftiga smällar frampå natten.

– Det lät som de höll på att riva byggnaden, då var klockan ungefär halv två och jag ringde Securitas störningsjour. Festen hade hållit på i timmar, det small och dunkade så jag bad dem skicka ut en enhet. Under tiden vi väntade på att de skulle komma började det blixtra i huset. Jag trodde det var smällare och tänkte att nu har det spårat ur totalt så jag ringde tillbaka till Securitas. Jag tänkte på brandrisken och allt.

”Stora sjok”

Den första bilen från Securitas kom efter cirka 20 minuter och försökte, enligt vittnet, vara diskret i väntan på den andra bilen. Då började det strömma folk ur byggnaden.

– Det kom stora sjok av människor som lämnade huset. Det var nog mellan 30 och 50 personer, de kom i klungor. Jag har inte sett så mycket folk på länge.

När den andra Securitasbilen kommit kom de två sista personerna ut och vakterna sa till dem att gå för de hade inte någon befogenhet att vara där. Sedan ringde vakterna polisen.

”Forsade vatten”

Därefter gick både Securitasvakterna och vittnet in i hyreshuset.

– De blev helt chockade, de hade aldrig sett något liknande. Det forsade vatten därinne för ledningarna hade gått av. Jag insåg att blixtarna vi sett var elektriciteten. Vakterna stängde av vattnet i källaren, de var inne i huset i 1,5 timme.

Lägenheterna totalförstördes.
Lägenheterna totalförstördes. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Vittnet är bedrövad över händelsen och dessutom orolig för barnen i området.

– Det är så fruktansvärt onödigt och det skrämmer barnen. Barnen har blivit rädda att det ska komma någon och bryta sig in i deras lägenhet efter det här.

Vandalisering ska ha koppling till Stenebyskolan: ”Jag är bestört och bedrövad”Polisen vill ha tips från allmänheten efter vandaliseringen

Artikeltaggar

Bostad och byggenDals LångedDalslänningenLägenheterOroligheterSamhälleSecuritasVatten

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.