Hoppa till huvudinnehållet

Källéns skadehelvete: ny fotfraktur – kontraktet går ut: ”Får se hur det blir”

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Gustav Källén har ådragit sig en ny fotfraktur.
Gustav Källén har ådragit sig en ny fotfraktur. Foto: Johan Lindahl

Edsbördige Gustav Källén har haft en strulig säsong kantad av skador. När hans Ljungskile SK löste nytt kontrakt i division 1 i sista omgången satt 26-åringen vid sidlinjen med foten gipsad. Nu väntar operation och en lång period av rehab.

– Är det samma skada som förra året blir det nog runt sex månader, säger han.

Förra sommaren ådrog sig ytterbacken Gustav Källén en stressfraktur i höger fotled och blev borta från spel i ett halvår. Sedan dess har den onda foten gjort sig påmind igen och igen.

I somras kom en ny stressfraktur och då gällde vila i 6–8 veckor. När han i början av november var ute på planen för första gången igen efter skadan, small foten igen. Den här gången en fraktur som måste gipsas och opereras.

– Det går väl egentligen så dåligt som det kan gå. Jag vet inte hur länge jag blir borta, men är det samma skada som förra året blir det nog runt sex månader, säger han.

När Ljungskile SK fixade nytt kontrakt i säsongens sista match, efter seger med 2–0 hemma mot Tvååker, såg 26-åringen på från sidan.

– Jag var där, det var otroligt skönt att vi löste det. Min uppfattning är ändå att det hela tiden kändes lugnt. Många tvivlade på om vi skulle klara det, men jag tycker ändå aldrig att tvivlet tog över tron om att vi skulle lösa det, säger han.

Ytterbackens kontrakt går ut under försäsongen, hans framtid på Skarsjövallen är i nuläget oklar.

– Jag vet inte riktigt hur det blir framöver. Vi får se, säger Gustav Källén.

Källén gick från startspelare till bänknötare: ”Självklart vill man spela”

Artikeltaggar

FotbollGustav KällénLjungskile SKSkarsjövallenTvååker

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.