Hoppa till huvudinnehållet

Vill dubblera antalet ställplatser för husbilar – utnyttjats flitigt

Publicerad:
Reporter Mattias Modéen
Mattias Modéen
mattias.modeen@dalslanningen.se
Moderaterna i Dals-Ed vill göra plats för fler ställplatser nära centrum. Ekonomin ser ut att sätta stopp för en större upprustning, men istället föreslås en mindre upprustning till lägre kostnader.
Moderaterna i Dals-Ed vill göra plats för fler ställplatser nära centrum. Ekonomin ser ut att sätta stopp för en större upprustning, men istället föreslås en mindre upprustning till lägre kostnader. Foto: Mattias Modéen

Moderaterna i Dals-Ed vill rusta upp området med ställplatser för husbilar vid Lilla Le. Förutom fler ställplatser vill partiet även se att ytan asfalteras, att det dras fram färskvatten, stolpar med eluttag och ges möjligheter till att tömma latrinbehållare.

De tre senaste säsongerna har det under en prövoperiod funnits en avgiftsbelagd husbilsparkering på en grusad yta vid Lilla Le, några hundra meter från centrumkärnan i Ed. Platsen har utnyttjats flitigt, men nu är prövotiden slut. Moderaterna menar dock att platsen bör permanentas som ställplats för husbilar.

Kostnaderna om alla de föreslagna åtgärderna genomförs beräknas uppgå till cirka 500 000 kronor.

Har inte råd

När politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott hade frågan uppe på dagordningen gick man dock vidare med ett billigare lågbudgetalternativ. Orsaken är att det i nuläget inte finns pengar till en större upprustning.

I stället föreslogs att utöka antalet platser från nuvarande 4 till 9 med samma service som idag. Det vill säga sophantering, samt tillgång till vatten och toalett vid badet. De fem nya ställplatserna skulle eventuellt kunna få ström, medan de fem befintliga även fortsättningsvis blir strömlösa.

Frågan går nu vidare till såväl kommunstyrelsen som kommunfullmäktige, innan definitivt beslut klubbas.

Andra platser

Det finns ställplatser för husbilar även på andra platser i kommunen. Eds båtklubb har ett antal ställplatser nere vid Stora Le, även Gröne Backe camping och Nössemarks camping tar emot husbilar på sina områden.

Dessutom finns några andra privata ställplatser.

Artikeltaggar

HusbilarLilla LeModeraternaNössemarkStällplatserTurism

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.