Hoppa till huvudinnehållet

Nytt storvarsel på Moelven – en fabrik drabbas mest

Publicerad:
Reporter Marcus Mathiesen
Marcus Mathiesen
marcus.mathiesen@nwt.se
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Peter Bäcker

Efter att ha varslat 65 personer i september ska nu ytterligare 50 varslas på Moelven Byggmodul. Och det är särskilt en fabrik där personalen ska bli färre.

På onsdagen fick medarbetarna på Moelven Byggmodul AB information om att 50 av dem varslas. Enligt företaget på grund av en fortsatt svag marknad.

– Det är självklart tråkigt att ytterligare en gång behöva lägga ett varsel. Men marknaden är fortsatt svag, säger företagets vd Henrik Asp i ett pressmeddelande.

Detta med hänvisning till ett varsel i september, där 65 medarbetare fick lämna.

– Det här varslet kommer till följd av att projekt byggs färdigt ute på entreprenad, och att det är begränsat med nya projekt som kommer in. Därför behöver vi återigen anpassa vår bemanning till det rådande läget.

Denna gången är det tjänstemän och kollektivpersonal som påverkas, främst är det personal inom entreprenad och på fabriken i Torsby.

”Det är självklart tråkigt att ytterligare en gång behöva lägga ett varsel”, säger vd Henrik Asp.
”Det är självklart tråkigt att ytterligare en gång behöva lägga ett varsel”, säger vd Henrik Asp. Foto: Privat

Henrik Asp menar att företaget försökt hitta fler inkomstkällor för att begränsa antalet som varslas, men att marknaden just nu är för svag.

– Byggbranschen är svag för tillfället och vi måste fortsätta agera på det vi vet idag. Men hållbart byggande i trä är en växande marknad, så jag är övertygad om att marknaden kommer vända. Vi vet bara inte när.

Varslet ska nu igenom fackliga förhandlingar.

Artikeltaggar

ArbeteBemanningMarknaderMoelvenMoelven Byggmodul ABTorsbyVarsel

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.