Hoppa till huvudinnehållet

Glödbrand i villa – huset rökfylldes men ingen skadades

Publicerad:
Reporter Per-Johan Thörn Wistrand
Per-Johan Thörn Wistrand
webbredaktion@nwt.se
Reporter Ove Rydh
Ove Rydh
ove.rydh@provinstidningen.se
Reporter Marcus Mathiesen
Marcus Mathiesen
marcus.mathiesen@nwt.se
Räddningstjänsten släckte en glödbrand i en vägg på onsdagskvällen. Röret till skorstenen från vedspisen sågades av och väggen frilades.
Räddningstjänsten släckte en glödbrand i en vägg på onsdagskvällen. Röret till skorstenen från vedspisen sågades av och väggen frilades. Foto: Räddningstjänsten

Under onsdagskvällen började det ryka från väggen bakom en vedspis i en villa i Tösse. En vedeldad köksspis som börjat brinna.

Larmet om brand i villan kom klockan 22.44 på onsdagskvällen.

– Enligt inringaren rök det från väggen bakom en vedspis, sade en operatör vid SOS Alarm som svarar för Räddningsregion Bergslagen.

Räddningstjänsten var på plats sent på kvällen och bekräftade att det brann i väggen. Brandens omfattning var inledningsvis oklar.

– Räddningstjänsten har brutit loss material och släcker glödbranden där bakom. De kommer fortsätta att undersöka om det har spridit sig någon annanstans i väggen, sade operatören strax före midnatt.

Det började brinna i en vedspis och efter att ha frilagt väggen kunde räddningstjänsten släcka.
Det började brinna i en vedspis och efter att ha frilagt väggen kunde räddningstjänsten släcka. Foto: Räddningstjänsten

Ambulans skickades inte dit och ingen person rapporteras vara skadad.

– Det var en vedeldad köksspis som orsakat branden och efter att vi frilagt väggen kunde vi släcka. Huset var rökfyllt och vi hjälpte till att vädra ut röken, säger Christian Rådén, räddningschef i Åmål och Bengtsfors.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättBränderOlyckor och katastroferTösseVillorÅmål

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.