Hoppa till huvudinnehållet

Polisen vill ha tips från allmänheten efter vandaliseringen

Publicerad:
Lägenheterna totalförstördes.
Lägenheterna totalförstördes. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Den vandalisering av Bengtsforshus lägenheter på Hallebyvägen i Dals Långed gångna helg rubriceras som olaga intrång och skadegörelse. Polisen har genomfört flera förhör men har i nuläget ingen person som är skäligen misstänkt och vill gärna ha tips från allmänheten.

– Om någon gjort någon observation vill vi gärna att de kontaktar polisen på 114 14. Alla tips mottages tacksamt, säger förundersökningsledaren på Polisen i Trollhättan, Jonathan Axelsson.

Flera personer har hittills hörts av polisen och ytterligare kommer att höras för att de ska kunna identifiera vem eller vilka som varit på platsen.

Det var under natten mellan fredag och lördag som en grupp personer totalförstörde en rad lägenheter i det hyreshus som ägarna Bengtsforshus aviserat om att riva. Alla lägenheter utom en var tomma på hyresgäster och vandalerna slog sönder dörrar och väggar, tvättställ och toalettstolar. Närmast allt som gick att förstöra förstördes och sprayades ner med färg. De försökte också bryta upp dörren till den lägenhet som fortfarande har en hyresgäst.

Bengtsforshus gjorde en polisanmälan på måndagsmorgonen och poliser från Trollhättan kom och undersökte platsen.

Vandalerna hade gott loss på alla rummen.
Vandalerna hade gott loss på alla rummen. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Artikeltaggar

Brott, lag och rättDals LångedFörhörLägenheterSkadegörelseTrollhättanVandalisering

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.