Hoppa till huvudinnehållet

Räddningschefen varnar: ”Köp inga brandsläckare vid dörren”

Publicerad:
Räddningsledaren Christian Rådén avråder från att köpa brandsläckare av ”dörrförsäljare”.
Räddningsledaren Christian Rådén avråder från att köpa brandsläckare av ”dörrförsäljare”. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Personer i Bengtsfors, framförallt äldre, har den senaste tiden drabbats av ”dörrförsäljare” som säljer dyra brandsläckare. Några av dem kontaktade räddningschef Christian Rådén som nu vill varna allmänheten.

– Jag har sett vad det är för brandsläckare, givetvis finns det även seriösa försäljare, men de som florerat runt nu i oktober och november säljer dem för 4 000-4 500 kronor, samma brandsläckare kan du köpa på Jula för 500 kronor. De är inget märkvärdiga så det är rena lurendrejeriet, säger han.

Räddningschefen avråder allmänheten från att köpa från dörrförsäljare.

– Det är bättre de avvaktar, ringer och rådfrågar oss innan eller pratar med sitt försäkringsbolag. De brukar ha bra erbjudanden på brandsläckare. Den lokala handeln har också släckare.

Artikeltaggar

BengtsforsBeredskapChristian RådénFörsvarJula

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.