Hoppa till huvudinnehållet

Ny förlust för ineffektivt Billingsfors IBK: ”Sätter inte våra lägen”

Publicerad:
Billingsforsbänken med Arvid Svensson, Leo Josefsson, Alex Holm, Mats Nilsson och Patrick Erlandsson.
Billingsforsbänken med Arvid Svensson, Leo Josefsson, Alex Holm, Mats Nilsson och Patrick Erlandsson. Foto: Håkan Fredriksson

Trots att Billingsfors IBK vann skottstatistiken var det gästande Karlskoga IBF som vann matchen. Värmlänningarna gick ifrån till ledning med 5–0 i andra perioden, och det orkade inte hemmalaget hämta upp.

– Vi gör 40 riktigt bra minuter men vi sätter inte våra lägen, säger tränaren Patrick Erlandsson.

Nästjumbon Billingsfors IBK har stått för flera bra prestationer de senaste veckorna, men har trots det inte fått utdelning.

Hemma mot Karlskoga IBF gjorde man på nytt en bra match och vann skottstatistiken, men gästernas målvakt storspelade, samtidigt som laget var kliniskt och satte sina chanser.

Karlskoga satte fyra av sina tio skott i den första perioden och hade ledningen med 4–0 in i period två.

Gästerna utökade till 5–0, men sen tryckte Billingsfors på gaspedalen och kunde vinna perioden med 2–1.

Nollade i tredje

Men i den tredje fick man inte in bollen, trots elva skott på mål. Karlskoga vann med 6–2, Billingsfors åttonde förlust på nio matcher.

– Vi kommer ut bra första bytena och har bra press på dem men sedan så kommer de igenom oss för lätt flertalet gånger i första och sätter sina lägen. Andra och även tredje perioden kommer vi rätt och gör 40 riktigt bra minuter men vi sätter inte våra lägen. Ska inte ta något ifrån deras målvakt som storspelar men vi måste bli effektivare och inte falla ihop under perioder när det går emot, säger tränaren Patrick Erlandsson.

Billingsfors IBK tar emot tabellnian Filipstad hemma i bollhallen fredagen den 1 december.

Matchfakta

Billingsfors IBK–Karlskoga IBF 2–6 (0–4, 2–1, 0–1)

Division 2 Värmland

Målen, första perioden: 0–1 Hampus Helj (05:04), 0–2 Hampus Helj (09:26), 0–3 Theo Johansson (10:20), 0–4 Robin Sjöström (12:16) Andra perioden: 0–5 Robin Sjöström (10:18), 1–5 Benjamin Godtman (10:32), 2–5 Alex Holm (16:59) Tredje perioden: 2–6 Max Gustafsson (00:22)

Skottstatistik: 30–27 (7–10, 12–8, 11–9)

Utvisningar, Billingsfors: 2x2 min

Karlskoga: 4x2 min

Publik: 102

Artikeltaggar

BillingsforsBillingsfors IBKDivision 2 VärmlandFilipstadHampus HeljInnebandyKarlskogaMats NilssonTheo Johansson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.