Hoppa till huvudinnehållet

Gustavsforshäst kördes till seger i Årjäng

Publicerad:
Jury M.L. ledde varje meter för Håkan Olsson i Munkeröds lopp.
Jury M.L. ledde varje meter för Håkan Olsson i Munkeröds lopp. Foto: Björn Martinsson

En mycket vacker lördag med strålande sol över Årjängsovalen när Silleruds Travklubb körde sin årliga tävlingsdag. Sju lopp stod på agendan och en tvååring som visade upp sig var fint stammade Gogo som tränas av Helena Edlund och kördes av Tom Horpestad.

Tom Horpestad satt också i sulkyn bakom Mahara Star, som tränas av Åmåls Anders Elehn, vilken avslutade bra över upploppet.

Leif Gustafsson från Gustavsfors äger och tränar Jury M.L. som i Munkeröds lopp kördes till seger av Håkan Olsson. Ledning från start till mål på segertiden 1.19,8 och ett på fint intryck av sjuåringen.

Närmast idealtiden 1.40 var Theres Augustsson i Damklubbens lopp med Addera R.B.

Tvååringen Gogo sträcker ut för Tom Horpestad.
Tvååringen Gogo sträcker ut för Tom Horpestad. Foto: Björn Martinsson

Theres Augustsson vann också dagens sista lopp och detta med kallblodet Västerängs Oden.

I Silleruds Travklubbs lopp gick segern till Edbjörn och Justine Dypedal som blev ordentligt utmanad av Peggblixten som dock galopperade i loppets slutskede.

I det inledande Ponnyloppet segrade Månstorps Odessa med Mathilda Lohman i sulkyn före Emmeros Atlas och Malin Arnerlöf.

Ella Kihlgren och Yankee Chanel tog det andra ponnyloppet före Ellvita och Arvid Eriksson.

Artikeltaggar

ÅmålAnders ElehnÅrjängHelena EdlundSillerudTom HorpestadTrav

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.