Hoppa till huvudinnehållet

Edsbowlarna föll i jämnt derby – ligger näst sist: ”Riktigt tråkigt”

Publicerad:
Åmåls BC vann över Edsbowlarna med 10–9. Katarina Östberg i Edsbowlarna. I bakgrunden syns Ola Mattsson.
Åmåls BC vann över Edsbowlarna med 10–9. Katarina Östberg i Edsbowlarna. I bakgrunden syns Ola Mattsson. Foto: Fredrik Tacacho

Det satt långt inne, men tack vare Michael Grönqvists 888 poäng kunde Åmåls BC ro hem segern med 10–9 i Dalslandsderbyt mot KS Edsbowlarna. Nu halkar laget ner till nedflyttningsplats.

– Riktigt tråkigt att förlora en jämn derbymatch, säger Edsbowlarnas lagledare Simon Östberg.

Det blev en jämn drabbning när Åmåls Bowlingclub i lördags tog emot KS Edsbowlarna i säsongens första Dalslandsderby i division 2 norra Götaland.

Åmål gick ut hårt och kopplade tidigt greppet om matchen, men Edsbowlarna kom tillbaka och närmade sig inför avgörandet. Det var först i den näst sista serien som ÅBC kunde säkra segern. Efter en mindre fokuserad slutrunda från Åmåls sida slutade matchen 10–9 till hemmalaget.

– Riktigt tråkigt att förlora en jämn derbymatch. Vi får ge dem rejäl revansch när de kommer till Ed på besök, säger Edsbowlarnas lagledare Simon Östberg.

Vann kägelpoängen

När det gäller kägelpoängen var gästerna strået vassare – Ed nådde 6086 kägelpoäng mot Åmåls 6035.

– Det beror på den sista serien. Vi slappande av lite för mycket när det redan var klart, säger Claes Lindh, spelare i Åmåls BC.

Åmål hade många jämnbra spelare som fick ihop mellan 750 och 850 poäng, men bäst i Ed var Mikael Sjögren med sina 836.

En viktig seger för Åmål som nu har skrapat ihop sex poäng på åtta matcher, vilket räcker till en åttondeplats i serien.

Edsbowlarna, å andra sidan, tappar mark i tabellen och är nu nere på nedflyttningsplats, näst sist.

På lördag tar man emot BK Kåess F1 på hemmaplan, som har samma poäng men ligger en plats ovanför i tabellen. Laget kommer till Dalsland och möter även Åmål samma dag.

– Det är också en viktig match, en streckmatch. Deras förstalag ligger i division 1, så vi får se vad de får med för spelare hit, säger Claes Lindh i Åmåls BC.

Åmåls BC vann över Edsbowlarna med 10–9. Tim Lindberg, Claes Lindh, Stefan Björklund och Christian Jönsson laddar för match.
Åmåls BC vann över Edsbowlarna med 10–9. Tim Lindberg, Claes Lindh, Stefan Björklund och Christian Jönsson laddar för match. Foto: Fredrik Tacacho
Åmåls BC vann över Edsbowlarna med 10–9. Max Blüme Josefsson från Skåpafors spelar i Åmål.
Åmåls BC vann över Edsbowlarna med 10–9. Max Blüme Josefsson från Skåpafors spelar i Åmål. Foto: Fredrik Tacacho
Matchfakta

Åmåls BC – KS Edsbowlarna 10–9 (5–0, 1–3, 3–2, 1–4)

Division 2 norra Götaland

Kägelpoäng: 6035 – 6086

Bästa poäng, Åmål: Michael Grönqvist 888, Leo Andersson 792, Tim Lindberg 777

Edsbowlarna: Mikael Sjögren 836, Mattias Melin 821, Tor Öyvind Lunde 812

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls BCBK KåessBowlingDalslandDivision 2 norra GötalandKS EdsbowlarnaLeo AnderssonMattias MelinSimon Östberg

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.