Hoppa till huvudinnehållet

Dalslänning får fängelse för flera fall av sexbrott mot barn

Publicerad:
Mannen, som är bosatt i Dalsland, döms till fängelse i 2 år och 3 månader av Hovrätten för västra Sverige.
Mannen, som är bosatt i Dalsland, döms till fängelse i 2 år och 3 månader av Hovrätten för västra Sverige. Foto: Micke Larsson/TT

Hovrätten ändrar tingsrättens friande dom och dömer en man i 50-årsåldern, som är bosatt i Dalsland, till fängelse i två år och tre månader för flera fall av sexuella övergrepp och sexuella ofredanden mot barn.

Mannen döms för totalt sex fall av övergrepp och ofredande. I ett fall handlar det om grovt sexuellt övergrepp. Samtliga brott ska ha skett under förra året och begåtts mot ett barn som är under 10 år. Brotten ska ha skett på orter utanför Dalsland.

Bevisningen mot mannen har utgjorts av förhör med det drabbade barnet och med närstående till barnet. Mannen har konsekvent nekat till brott, men barnets berättelse är enligt hovrätten trovärdig och väger tungt när mannen nu döms till fängelse.

Mannen hade tidigare friats från brott i tingsrätten, men åklagaren överklagade den friande domen och yrkade på fängelse i två och ett halvt år för tre fall av grovt sexuellt övergrepp och tre fall av sexuellt ofredande.

Han döms för ett fall av grovt sexuellt övergrepp, två fall av sexuellt övergrepp och tre fall av sexuellt ofredande.

Mannen ska även betala ett skadestånd på 220 000 kronor till barnet.

Artikeltaggar

BohuslänBrott, lag och rättDalslandFängelseOfredandeSexuella övergreppSexuellt ofredandeVästra Götalands län

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.