Hoppa till huvudinnehållet

Här blir det ny restaurang – och dygnsöppen butik: ”Som en liten supermarket”

Publicerad:
Puben i Högsäter, tidigare Margaretas kaffehörna, ska bli pizzeria och 24/7-butik.
Puben i Högsäter, tidigare Margaretas kaffehörna, ska bli pizzeria och 24/7-butik. Foto: Johan Lindahl

Margareta Johansson har drivit kafé och restaurang i Högsäter sedan 1989. Nu säljer hon fastigheten till en ny ägare från Uddevalla, som ska öppna både snabbmatsrestaurang och dygnsöppen butik.

– Vi hoppas kunna öppna i december, säger Howayda Banosha, 43.

Margareta Johansson öppnade kafé i huset bredvid 1989, men flyttade in i puben, som ligger mitt i Högsäter, 1994.

Nu säljer hon fastigheten, som innehåller två affärslokaler och en lägenhet, till en ny ägare från Uddevalla.

– Jag blir pensionär nästa år, så det är egentligen ett år för tidigt. Men nu blev lägenheten ledig så istället för att hyra ut till någon ny sålde jag det. Förr eller senare måste jag ju avveckla, säger hon.

Det känns vemodigt att lämna över, menar Margareta Johansson.

– Ja, jag har väl kommit över det värsta nu. Nu ska jag hitta på något annat i ett år, säger hon.

Nu har hon kunnat lägga mer tid på barnbarnen, som bor i Gästrikland.

– De bor så långt bort så jag har inte sett dem så mycket.

Restaurang och butik

Den nya ägaren heter Howayda Banosha, 43 år från Uddevalla. Hon ska öppna dygnsöppen matvarubutik i fastigheten, en så kallad 24/7-butik.

– Det blir som en liten supermarket med allt man kan behöva, säger hon.

Samtidigt ska hennes kusin Layth Abdullkarem, 29, driva snabbmatsrestaurang.

– Vi kommer att servera sån mat som alla vill ha. Kebabtallrik, hamburgare och kyckling, säger Howayda Banosha.

Lokalerna ska renoveras och pappersarbete ska skickas in och godkännas. Planen och förhoppningen är att öppna inom några veckor.

– Vissa saker tar tid, men vi hoppas kunna öppna i december, om vi hinner.

Varför blev det just Högsäter?

– Det är många som bor där, men det finns inte så många butiker och restauranger, säger Howayda Banosha.

Artikeltaggar

ButikerFastigheterGästriklandHandelHögsäterKaféerMat och dryckRestaurangerUddevalla

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.