Hoppa till huvudinnehållet

Joel tvåa på jättetävlingen i Borås

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Joel Gustafsson (höger) vid prisutdelningen efter downhill sprint, där han blev trea.
Joel Gustafsson (höger) vid prisutdelningen efter downhill sprint, där han blev trea. Foto: O-event

Under den gångna helgen arrangerades orienteringstävlingen O-event, vilket är en av Sveriges största. Eds SK har årligen en stor grupp orienterare på plats, så även i år. Bäst lyckades orienteringstalangen Joel Gustafsson som blev tvåa totalt.

Varje år kommer över 3000 deltagare till Borås för en orienteringsupplevelse utöver det vanliga genom tre sprinttävlingar i ovanlig tappning.

Tävlingshelgen består av sprint by night, downhill sprint och zoosprinten vilken går inne på Borås djurpark. Eds SK har årligen en stor grupp orienterare på plats för att ta del av denna orienteringsupplevelse samt mäta krafterna i den hårda konkurrensen och inte minst ha roligt tillsammans.

Det blev många fina race av Eds SK:s ungdomar under helgen och bäst lyckades orienteringstalangen Joel Gustafsson i H12 genom en andraplats vid sprint by night av 90 startande vilket följdes upp med två tredjeplatser i downhillsprinten av 99 startande och zoosprinten där det var hela 118 startande. De tre stabila racen räckte till en andraplats i totalen efter Axel Persson från FK Herkules.

Eds SK fick även med sig en totalseger från Borås genom Lasse Johansson i klassen H65. Nu väntar en lugnare period med tävlande för alla ungdomar innan vinterracet i januari drar igång säsongen 2024.

Artikeltaggar

BoråsDjurparkerEds SKOrienteringPrisutdelningarSprint

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.