Hoppa till huvudinnehållet

Inredningsbutik stänger – efter sex år på orten: ”Hinner inte med”

Publicerad:
Linus Bergström och Marielle Örtengren öppnade Ragnerud interiör 2017.
Linus Bergström och Marielle Örtengren öppnade Ragnerud interiör 2017. Foto: Helena Lindgren

För sex år sedan öppnade inredningsbutiken Ragnerud interiör, som senare blev Dalsland Hem & Deli, i Högsäter. Vid årsskiftet stänger ägarparet butiken på grund av tidsbrist.

– Man önskar man hade fler timmar på dygnet, säger Linus Bergström.

Entreprenörerna Linus Bergström och Marielle Örtengren driver också Ragnerud Vandringsdestination, med allt vad det innebär, och det är där de vill lägga all tid och resurser framöver. Den 30 december stänger butiken permanent.

– Det här har varit kul och vi önskar att vi hade tiden att köra vidare. Vi hinner inte med längre, man önskar man hade fler timmar på dygnet. Vi behöver lägga vår tid och vårt krut på Ragnerudsverksamheten som rullar på, så just nu får vi lägga butiken på is, säger Linus Bergström.

De äger dock fastigheten och kommer fortsätta göra det. Men vad som händer med den är inte bestämt än.

– Nu kör vi julhandeln och sen stänger vi. Sen får vi se vad som händer. Vi kommer att ha kvar den, men vi har inte bestämt mycket längre än så, säger han.

Butiken ligger mitt i Högsäter centrum, i den gamla bankbyggnaden, och säljer både inredning, lokala delikatesser, presenter och leksaker.

Artikeltaggar

ButikerDalslandEntreprenörskapFastigheterHandelHögsäterJulhandel

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.