Hoppa till huvudinnehållet

Gruvbolag ska berätta om sina planer – samråd i folkparken

Publicerad:
Bilden visar Askesjö 2 det senaste området i Dalsland som fått undersökningstillstånd.
Bilden visar Askesjö 2 det senaste området i Dalsland som fått undersökningstillstånd. Foto: Lantmäteriet

Det gruvbolag som fått tillstånd att undersöka förekomsten av mineraler i Askesjö, Bengtsfors och Dals-Eds kommuner, kommer att ha ett samråd och informera om sina planer. Det blir den 17 januari i folkparken i Bengtsfors.

Som Dalslänningen tidigare berättat i en artikel var tanken att ha samrådet nu i november men det har alltså senarelagts.

Onsdagen den 17 januari kommer invånarna att få veta mer om företaget och anledningen till att de vill leta mineraler i området. För att alla ska förstå och ha möjlighet att ställa frågor ska presentationen ske på svenska.

Gruvbolaget kommer också att bjuda in SGU, Sveriges Geologiska Undersökning, en myndigheten för frågor om jord, berg och grundvatten i Sverige.

Artikeltaggar

BengtsforsDalslandDalslänningenMyndigheterPolitikSGUSveriges Geologiska UndersökningTillstånd

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.