Hoppa till huvudinnehållet

Slutade trea i tabellen – nu erbjuds laget en plats i division 3

Publicerad:
Bengtsfors IF erbjuds en plats i division 3. Hör Martina Johansson och Felicia Larsson mot IF Viken i årets DM-final.
Bengtsfors IF erbjuds en plats i division 3. Hör Martina Johansson och Felicia Larsson mot IF Viken i årets DM-final. Foto: Per Bäckström

Bengtsfors IF erbjuds en plats i damernas division 3 Bohuslän-Dalsland till nästa säsong. Föreningen fick frågan under gårdagens fotbollsting i Mellerud. Nu har man en knapp vecka på sig att ta ett beslut.

– Vi ska diskutera saken och förhoppningsvis ha ett besked till helgen, säger ordförande Joel Ljung.

Bengtsfors IF slutade trea i division 4 Dalsland den gångna säsongen, 21 poäng efter seriesegrande IF Vikens U-lag.

Nu erbjuds föreningen en friplats i trean, då två två andra lag med högre matchkoefficient har tackat nej.

– Vi ska samlas under veckan och diskutera saken. Förhoppningsvis har vi ett besked till helgen, säger Joel Ljung.

– Vi skulle kunna gå upp och ha ett U-lag i fyran. Vi har flyttat upp ett flicklag till A-laget till kommande säsong så det finns lite mer bredd, säger han.

Två lag gick upp i division 3 den gångna säsongen: Vikens U-lag, som vann division 4 Dalsland, och Ljungskile SK:s U-lag som vann Bohusläns dito. De ersätter HEF Valbo och Bovall-Hunnebo som kom sist och näst sist och därmed åkte ur division 3 Bohuslän-Dalsland.

Ett tredje lag flyttas upp

Ett tredje lag måste dock flyttas upp för att ersätta Herrestad AIF som vann damtrean. det erbjudandet fick Åsebro IF, som kom tvåa i Dalslandsfyran och hade bäst matchkoefficient. När de tackade nej fick Svarteborg FK, trea i Bohuslänsfyran, chansen då Vallens IF, som blev tvåa, inte kan gå upp då föreningen redan har sett A-lag i trean. När Svarteborg också tackade nej får nu alltså Bengtsfors IF frågan, som ställdes under måndagens rådande fotbollsting i Mellerud.

– Där är vi nu. De har fram till tisdag klockan 23.59 på sig att tacka ja, säger Maria Niklasson Bergsten, ordförande i tävlingskommittén i Bohusläns FF.

Om Bengtsfors IF också tackar nej får man gå på nästa förening i turordningen, som efter en snabb uträkning skulle kunna vara Kroppefjälls IF.

– Jag har inte hunnit titta på det, men jag skulle kunna tänka mig att blir Kroppefjäll, säger hon.

Artikeltaggar

Bengtsfors IFBohuslänBohusläns FFDalslandFotbollIF VikenJoel LjungMellerudVallens IF

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.