Hoppa till huvudinnehållet

Två Dalslandskommuner har fått en gemensam ekonomichef

Publicerad:
Peter Johansson är numera ekonomichef i Bengtsfors och Dals-Eds kommun.
Peter Johansson är numera ekonomichef i Bengtsfors och Dals-Eds kommun. Foto: Conny Hultgren

Peter Johansson, ekonomichef i Bengtsfors kommun, har nu även blivit ekonomichef i Dals-Ed kommun.

Trenden är tydlig även i övrigt. Flera Dalslandskommuner går undan för undan mot mera av samarbeten för att hitta gemensamma lösningar.

Sedan tidigare delar Bengtsfors och Melleruds kommun socialchef och IFO-chef.

Och när Lars Hustoft i somras slutade som ekonomichef i Dals-Ed blev även frågan om en enda ekonomichef för Bengtsfors och Dals-Eds kommun aktuell inför hösten.

– Jag tror att vi ska kunna hitta goda lösningar för samarbetet, säger Peter Johansson.

Han delar sitt uppdrag som ekonomichef 50-50 mellan Bengtsfors och Dals-Eds kommun.

Flera utmaningar

– Det ligger i mitt uppdrag att få det att fungera på ett bra sätt och hitta samordningslösningar. Bengtsfors och Dals-Ed är två små kommuner som står inför liknande utmaningar med bland annat vikande befolkningsutveckling. Vi har också att hantera inflation och allmänna kostnadsökningar, säger Peter Johansson.

Göran Eriksson är kommundirektör i Bengtsfors kommun. Han menar att det finns flera fördelar med ett ökat samarbete över kommungränserna i Dalsland.

– Kommunerna står inför rätt tuffa sparbeting och det här är ett sätt för att minska sårbarheten och spara pengar. Och vi kommer att behöva samverka inom fler delar av våra kommunala verksamheter, säger Göran Eriksson.

Artikeltaggar

BengtsforsBengtsfors kommunEkonomiGöran ErikssonInflationPeter JohanssonTrender

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.