Hoppa till huvudinnehållet

Succélaget byter tränare – brödrapar styr skutan i division 4

Publicerad:
25-årige Ismail Fazlija blir ny tränare i Ellenö IK .
25-årige Ismail Fazlija blir ny tränare i Ellenö IK . Foto: Johan Lindahl

Succélaget Ellenö IK vann femman och tog klivet upp i division 4. Nu står det klart att man byter tränare. Mittfältaren Ismail Fazlija blir ny spelande huvudtränare tillsammans med brodern Ilir, mittback i laget, som blir assisterande.

– Det ska bli kul och spännande. Det är bara positiva känslor, säger 25-åringen.

Han var ett av storsatsande Ellenö IK:s prestigeförvärv inför den gångna säsongen. Ismail Fazlija anslöt från division 4-laget Rosseröds IK och var en av nyckelspelarna när Ellenö IK joggade hem division 5 Dalsland.

Nu ska han leda laget i division 4, tillsammans med lillebror Ilir Fazlija, 23, mittbacken som kom från IFK Uddevalla inför säsongen.

– Det blir spännande och en kul säsong att följa. Det är bara positiva känslor, säger Ismail Fazlija.

Får hjälp på bänken

Båda två kommer att fortsätta att spela och leda laget från planen. Till deras hjälp finns Nicklas Pettersson på tränarbänken.

– Det kommer fungera bra, tror jag. Vi var egentligen spelande assisterande båda två redan förra säsongen. Vi får också in Nicklas som tror på vår spelidé och kan klämma in några ord från sidan när vi inte kan. Det blir nog alldeles utmärkt, säger Ismail Fazlija.

Ilir Fazlija blir assisterande tränare.
Ilir Fazlija blir assisterande tränare. Foto: Johan Lindahl

Vad är spelidén då?

– Det är inget vi har gått in på helt och hållet än, men vi har en som vi ska försöka implementera. Allt beror på vilka spelare vi får in och vilka som lämnar. Vi behöver få ihop en trupp först, men vi har en spelidé som jag tänker på. Det är inget vi går ut med nu, säger han.

Trots att 25-åringen blir huvudtränare har han inga tankar på att lägga skorna på hyllan inom den närmaste framtiden.

– Jag vill fortsätta spela men känner också att jag kan göra mitt för laget och komma med idéer och tips vid sidan av.

Christian Hultberg lämnar Ellenö IK efter succésäsongen.
Christian Hultberg lämnar Ellenö IK efter succésäsongen. Foto: Johan Lindahl

Christian Hultberg ledde laget till serieseger, men nu fortsätter han alltså inte som huvudtränare.

– Jag kände att det var lagom med två pass plus match per vecka, då jag bor i Trollhättan. Hade jag varit kvar i Ellenö hade det blivit minst ett pass till, och jag känner att jag inte har den tiden. Jag har verkligen haft en rolig tid under den här säsongen, med ett la som kommer att hålla i fyran om stommen stannar och tränar ordentligt. Bröderna Fazlija kommer att lösa detta hur bra som helst. Jag kommer att följa laget med stort intresse, säger han.

Stefan Örn, fotbollsansvarig i Ellenö IK:

– Han hade ett kontrakt på ett år och vi var överens om att hitta på något annat nästa år. Klubben och spelarna är skitnöjda med honom, så vi skiljs åt som vänner.

Artikeltaggar

DalslandDivision 4 Bohuslän/DalslandEllenö IKFotbollIFK Uddevalla

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.