Hoppa till huvudinnehållet

18-åring häktas misstänkt för stämpling till mord – tros ha planerat mordbrand

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
En 18-åring har häktats misstänkt för inblandning i ett brandattentatsförsök i Örebro i oktober.
En 18-åring har häktats misstänkt för inblandning i ett brandattentatsförsök i Örebro i oktober. Foto: Henrik Montgomery/TT

En 18-åring hemmahörande i norra Dalsland har häktats, misstänkt för inblandning i ett brandattentatsförsök i Örebro i oktober. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för stämpling till mord alternativt grov mordbrand.

Det var den 11 oktober som ett område i stadsdelen Tybble i östra Örebro spärrades av efter att misstänkta föremål hittats. Två män greps och häktades misstänkta för att ha planerat att anlägga en mordbrand, något som polisen dock kunde stoppa.

Nu häktas en tredje misstänkt, en 18-årig man hemmahörande i norra Dalsland. Han är på sannolika skäl misstänkt för stämpling till mord alternativt grov mordbrand, skriver Nerikes Allehanda.

P4 Örebro rapporterar att det finns en misstanke om att brottet kan kopplas till våldsvågen i Stockholm.

Skillnaden mellan förberedelse till brott och stämpling till brott är att förberedelsebrottet består i hantering av föremål medan stämplingsbrottet består i att någon haft kontakt med annan person.

Artikeltaggar

BengtsforsBrottBrott, lag och rättMordMordbrandP4 ÖrebroTybbleÖrebro

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.