Hoppa till huvudinnehållet

Barn påkört av bilist – smet från olyckan

Publicerad:
Reporter Mattias Modéen
Mattias Modéen
mattias.modeen@dalslanningen.se
En pojke i Dals-Ed blev påkörd av en bilist på söndagseftermiddagen. Men bilisten stannade inte, utan körde iväg från platsen. (Genrebild).
En pojke i Dals-Ed blev påkörd av en bilist på söndagseftermiddagen. Men bilisten stannade inte, utan körde iväg från platsen. (Genrebild). Foto: Johan Nilsson/TT

Ett barn blev påkört av en bilist i centrala Ed på söndagseftermiddagen.

Enligt polisanmälan stannade inte föraren efter olyckan.

Det var vid 16-tiden på eftermiddagen som olyckan inträffade. Barnet, en pojke i yngre tonåren, ska ha varit på väg hem på cykel från en träning, när en kvinna i bil körde på honom.

Landade på motorhuven

Olyckan inträffade i en korsning och bilen körde sakta, men pojken ska ha landat på motorhuven i samband med kollisionen. Föraren ska ha frågat hur det gick. Pojken svarade att det inte gick bra, men sedan körde föraren iväg från platsen.

Fick hjälp av bekant

Den påkörda pojken tog sig på egen hand bort från vägen, men han klagade efter olyckan på smärtor i ett ben. Han kunde inte ta sig från platsen på egen hand, utan fick hjälp av en förbipasserande bekant.

Röntgen har visat att pojken inte har några skelettskador, men han har fortfarande ont efter olyckan.

Händelsen är polisanmäld.

Artikeltaggar

EdOlyckor och katastroferPåkördTrafik

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.