Hoppa till huvudinnehållet

Förlust på bortaplan för Billingsfors U mot Karlstad IBK

Publicerad:
Karlstad IBK vann mot Billingsfors IBK
Karlstad IBK vann mot Billingsfors IBK

Billingsfors U förlorade mötet med Karlstad IBK borta med 6-10 (2-3, 2-3, 2-4) i division 4 Värmland västra herr i innebandy på lördagen.

– En mycket trevlig och välspelad match. Karlstad firar triumfer med sin vassa första femma. De är tungan på vågen denna kväll. Vi är ändå rätt nöjda med vår insats och att våra unga förmågor får testa på nivån. Ska man var lite kritisk så bränner vi för många chanser i första perioden. Där ligger kanske nyckeln till en jämnare match resultatmässigt. Men, trevligt lag att möta, bra division 4-match helt enkelt, kommenterade Billingsfors U:s tränare Mats Nilsson.

I första perioden var det Karlstad IBK som var starkast. Laget vann perioden med 3-2.

Karlstad IBK hade övertaget även i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.31 genom Mikael Nilsson, och gick upp till 5-2 innan Billingsfors U kom tillbaka och reducerade till 5-4.

Innan perioden var över hade Karlstad IBK ryckt åt sig ledningen med 6-4. I tredje perioden kvitterade först Billingsfors U till 6-6. Därefter var det Karlstad IBK för hela slanten. Fyra raka mål gav laget en klar 10-6-seger.

August Erikson gjorde ett mål för Karlstad IBK och fyra målgivande passningar och Mikael Nilsson stod för tre mål och två assists. Alex Holm gjorde tre mål och spelade fram till ett mål för Billingsfors U.

Karlstad IBK imponerar med fem segrar och 55–23 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Billingsfors U har en vinst och fyra förluster och 31–37 i målskillnad.

Resultatet innebär att Karlstad IBK fortsätter toppa tabellen och Billingsfors U ligger på åttonde plats i tabellen.

I nästa omgång har Billingsfors U Arvika IBF U hemma i Billingsfors Bollhall, fredag 24 november 20.00.

Artikeltaggar

Billingsfors IBKDivision 4 Värmland västraInnebandyKarlstad IBK

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.