Hoppa till huvudinnehållet

Kvinna ville ha ”sprit” som registreringsskylt – får avslag

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Allt fler ansöker om personlig registreringsskylt. En kvinna i Färgelanda ville ha teckenkombinationen C2H50H, den kemiska beteckningen för etanol. Men det får hon inte får Transportstyrelsen.
Allt fler ansöker om personlig registreringsskylt. En kvinna i Färgelanda ville ha teckenkombinationen C2H50H, den kemiska beteckningen för etanol. Men det får hon inte får Transportstyrelsen. Foto: Björn Larsson Ask / SvD / TT

En kvinna i 45-årsåldern i Färgelanda kommun ville använda teckenkombinationen C2H50H, den kemiska beteckningen för etanol, som personlig registreringsskylt. Det fick hon dock inte för Transportstyrelsen, som menar att det kan uppfattas som stötande.

”Den teckenkombination som ni begärt kan uppfattas som stötande. Stötande är ord som anspelar på alkohol”. Så skriver Transportstyrelsen i beslutet att ge den kvinna i 45-årsåldern, som ansökt om tillstånd att få ha registreringsskylten, avslag på ansökan.

En personlig fordonsskylt får inte utformas så att den kan bedömas medföra olägenhet eller väcka anstöt.

Turbo79, Blyfot1 och Snåljåp – här är dalslänningarnas egna nummerplåtarDroger, könsord och diskriminering – här är skyltarna som fick avslag

Artikeltaggar

AlkoholFärgelandaTillståndTrafikTransportstyrelsen

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.