Hoppa till huvudinnehållet

Bilar parkerar för länge – nu ska p-platserna övervakas

Publicerad:
Reporter Britt-Marie Erlandsson
Britt-Marie Erlandsson
britt-marie@dalslanningen.se
På parkeringarna vid matbutikerna gäller p-skiva och då får man stå tre timmar.
På parkeringarna vid matbutikerna gäller p-skiva och då får man stå tre timmar. Foto: Conny Hultgren

Nu ska parkeringarna i Bengtsfors övervakas. Anledningen är att det inkommit många klagomål på att bilar står längre än vad som anges på parkeringsplatserna. Även andra förseelser har förekommit.

– Vi kommer ha en kampanj inom Bengtsfors kommun under de närmaste veckorna med hjälp av externa parkeringsvakter. Vi har fått flera klagomål på parkeringssituationen framförallt i centrala Bengtsfors, inför julhandel och snösäsongen behöver vi uppmärksamma detta, säger Gustaf Fredriksson, enhetschef Fastighet/Gata/Park/Skog.

Att parkera i Bengtsfors är gratis men på parkeringarna vid matbutikerna ska man använda p-skiva. Då får man parkera i tre timmar. Så småningom kommer p-skiva även gälla på fler parkeringar i Bengtsfors.

– Vi uppmanar allmänheten att ha koll på parkeringstider och använda p-skiva där det anvisas. P-skiva finns att köpa på Biblioteket i Bengtsfors för de som behöver, säger Gustaf Fredriksson.

Sju dygn

I Bengtsfors finns några platser där kommunen tillåter längre parkeringstid, upp till sju dygn i sträck. Det handlar om norra sidan av parkeringen nedanför Pingstkyrkan samt södra delen av parkeringen vid Eka Miljörum. På Industrigatan finns en lastbilsparkering som är cirka 100 meter lång.

Parkering för rörelsehindrade finns 15 stycken, tidsbegränsade, i centrala Bengtsfors. För att kunna använda dem krävs ett parkeringstillstånd. Det kan man få om man har stora svårigheter att gå.

Om man parkerat sitt fordon felaktigt tar kommunen en felparkeringsavgift. Om fordonet står trafikfarligt eller på något vis hindrar har kommunen rätt att flytta det.

– Det finns bra information på kommunens hemsida och man är välkommen att kontakta kommunen vid frågor och funderingar, säger Gustaf Fredriksson.

Artikeltaggar

BengtsforsBengtsfors kommunIndustrigatanParkeringSamhälle

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.