Hoppa till huvudinnehållet

Vill rädda kvar butiken – vädjar till lokalbefolkningen: ”Inte omöjligt”

Publicerad:
Reporter Britt-Marie Erlandsson
Britt-Marie Erlandsson
britt-marie@dalslanningen.se
Sandra Olsson och Mattias Gustavsson pausar försäljningen av butiken och lägger nu allt fokus på att rädda den.
Sandra Olsson och Mattias Gustavsson pausar försäljningen av butiken och lägger nu allt fokus på att rädda den. Foto: Kajsa Waaghals

Servicebutiken Handlar’n i Dals Långed är inne i ett kritiskt skede.

Affären går inte runt med dagens siffror. Därför går butiksägarna ut i ett Facebookinlägg och vädjar till lokalbefolkningen.

– Får vi ingen vändning kan det handla om bara månader, kanske veckor innan vi måste stänga. Då försvinner även tre paketombud och spelmöjligheter i Dals Långed, säger Sandra Olsson.

Sandra Olsson och Mattias Gustavsson tog över servicebutiken 1 augusti förra året. Trots parets framåtanda och engagemang har det varit svårt att få snurr på verksamheten.

– Det har varit en ekonomiskt press och tufft från start. Sommaren var okej men inte så bra som tidigare år, det var färre turister. Efter sommaren har det bara gått sämre och sämre. Vi vill informera om läget och därför gjorde vi ett Facebookinlägg. Det är inte omöjligt att få det att vända, hade det varit helt hopplöst hade vi inte gjort det här, säger Sandra Olsson.

Rädda butiken

Butiken har varit ute på försäljning men nu pausar de den och väljer istället att lägga allt fokus på att rädda den.

– När nu Mustad flyttar till Colombia och service, i form av bankomat, försvinner från orten vill vi göra allt vi kan för att butiken och dess service ska finnas kvar, säger Sandra Olsson.

Handlar’n är en servicebutik som förutom livsmedel har avtal med tre paketombud, de har också en spelhörna samt en cafédel.
Handlar’n är en servicebutik som förutom livsmedel har avtal med tre paketombud, de har också en spelhörna samt en cafédel. Foto: Kajsa Waaghals

Handlar’n är en servicebutik som förutom livsmedel har avtal med tre paketombud, de har också en spelhörna samt en cafédel. Om affären stängs är närmsta plats att hämta ut paket, från deras ombud, Billingsfors eller Bengtsfors. Det gäller även de som vill spela på ATG och Svenska spel som då istället får åka till Bengtsfors.

Dygnet runt

Butiken är också en hybridbutik vilket innebär att man kan gå in och handla även när personalen gått hem för dagen, med hjälp av sitt bank-id. Den har med andra ord öppet dygnet runt.

Sandra Olsson och Mattias Gustavsson hoppas nu att deras vädjan ska ge positiv effekt.

– Det krävs en ganska liten insats från var och en för att få butiken att överleva. Det är många som vill att butiken ska vara kvar men den är inte kvar av sig själv. Nu är det upp till var och en. Det hade varit fruktansvärt roligt att få det på fötter igen, säger Sandra Olsson.

Läs också

Artikeltaggar

ATGBengtsforsButikerColombiaDals LångedEkonomiFörsäljningHandelService

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.