Hoppa till huvudinnehållet

Inbrott hos förening – fyrhjuling stulen: ”Bedrövligt”

Publicerad:
Reporter Britt-Marie Erlandsson
Britt-Marie Erlandsson
britt-marie@dalslanningen.se
Ingmar Martinsson är med i Träkarlarna som sköter en rad praktiska saker på friluftsmuseet.
Ingmar Martinsson är med i Träkarlarna som sköter en rad praktiska saker på friluftsmuseet. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Gammelgården i Bengtsfors har haft inbrott och blivit av med sin fyrhjuling. Arbetsgruppen Träkarlarna upptäckte det på tisdagsförmiddagen då de skulle använda den för att transportera saker.

– Det är bedrövligt. Det är ideellt arbete hela tiden och alltid ett bekymmer med ekonomin. Vi använder fyrhjulingen när vi transporter olika saker på Gammelgården, idag skulle vi ha den till att köra ut fönster, säger Ingmar Martinsson.

Träkarlarna träffas varje tisdag förmiddag, sköter om och lagar byggnader och föremål på friluftsmuseet. Förra tisdagen fanns fyrhjulingen på sin plats men den här gången var den stulen.

– Det har hänt under den gångna veckan men vi vet inte när. De har haft ett verktyg och skurit upp låset. De lyckades leta reda på nycklarna också fast vi gömt dem, säger Ingmar Martinsson.

Fyrhjulingen är av äldre modell och grön till färgen med registreringsnummer ARE 369.

– Det finns inte så många sådana, vi är tacksamma för tips om någon sett en grön fyrhjuling, säger Martinsson och berättar att den stals även för några år sedan och hittades då i Dals Långed.

Händelsen är polisanmäld.

Artikeltaggar

BengtsforsBrott, lag och rättDals LångedGammelgårdenInbrott

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.