Hoppa till huvudinnehållet

Valbohem AB på rätt sida strecket

Publicerad:

Årsredovisningen är nu offentlig. Företagets omsättning är ungefär 41 miljoner kronor, en nedgång på 1,2 procent från föregående år. Resultatet före skatt är högre än föregående år, ungefär 450 000 kronor mot cirka 200 000 kronor.

Rörelseresultatet minskar med ungefär 500 000 kronor till omkring 200 000 kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 0,4 procent, som är lägre än 2021. Då var rörelsemarginalen 1,6 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. Noteras ska att företaget är ett av tre i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Färgelanda Kommun.

Fakta om Valbohem

Valbohem grundades 1995. Bolagets huvudbransch är uthyrning och förvaltning av egna eller arrenderade bostäder, uthyrning och förvaltning av egna eller arrenderade, andra lokaler och övrig förvaltning av egna eller arrenderade fastigheter. Företaget är ett av tre i koncernen där Färgelanda Kommun är moderbolag.

Företaget har 16 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är en färre än föregående redovisningsår.

Styrelseordförande är Carin Gertrud Ingegärd Ramneskär (70).

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är Valbohem det 105:e största företaget inom sin specifika bransch i Västra Götaland, som är uthyrning och förvaltning av egna eller arrenderade bostäder.

Företaget är också det 757:e största i landet. Det finns 1075 företag i samma bransch i Västra Götaland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Artikeltaggar

BokslutFärgelanda kommunNäringslivVästra Götalands län

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.