Hoppa till huvudinnehållet

Ellenö IK premiärvann trots svag insats: ”Jämnt för att vi var så dåliga”

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Ellenö IK vann i seriepremiären i futsal.
Ellenö IK vann i seriepremiären i futsal. Foto: Jan Lorentsson

Ellenö IK gick in i futsalens division 2 med högt ställda krav och målet att vinna serien. I helgens premiär blev det seger med 5–3 mot Svarteborg, detta trots en svag insats, enligt spelande tränaren Sada Azizi.

– Det här är en match vi ska promenera hem. Det var jämnt för att vi var så dåliga, säger han.

Gästerna i gult tog ledningen efter fem minuter genom Ludvig Andersson, innan spelande tränaren Sada Azizi själv gjorde 2–0 efter åtta minuter.

Hemmalagets Filip Eliasson reducerade för Svarteborg efter knappa kvarten, innan Ellenös Mahmoud Hamed utökade ledningen till både 3–1 i slutet av första halvleken och 4–1 i början av den andra.

I andra periodens mitt blev det lite gruff och tjafs, vilket resulterade i rött kort för Svarteborgs Filip Eliasson. Detta på grund av mindre genomtänkta ord som inte får yttras inom någon idrott.

Hemmalaget fick också ett andra röda med sju minuter kvar av matchen på Christian Blad efter att han fått sitt andra gula kort.

Reducerade två gånger om

Hemmalaget reducerade två gånger om, men Daniel Karim fastställde slutresultatet med matchens sista spark.

Det blev tre poäng, men inte mycket mer än så, menar Sada Azizi.

– Det var ingen välspelad match av oss. Det såg bra ut i långa stunder, men spelet var inte där om jag ska vara helt ärlig. Vi saknade en hel del spelare, men det räckte till seger. Jag tror att Svarteborg är det bästa laget i serien efter oss, men jag tycker ändå att vi borde vinna större. Det här är en match vi ska promenera hem. Det var jämnt för att vi var så dåliga, säger han.

Sada Azizi har högt ställda krav på sitt lag. Minst sagt.

– Vinner vi den här när vi är så dåliga och saknar så många, så ska inte de andra matcherna vara några problem. Jag tror inte att vi förlorar någon, säger han.

På andra håll i serien vann Håfreströms IF mot Munkedals IF med hisnande 18–5 efter att Sef Nikqi gjort åtta mål.

Ellenö IK möter just Munkedal på hemmaplan på lördag.

Matchfakta

Svarteborg FK–Ellenö IK 3–5 (1–3)

Division 2 Dalsland-Bohuslän

Målen: 0–1 Ludvig Andersson (5), 0–2 Sada Azizi (8), 1–2 Filip Eliasson (14), 1–3 Mahmoud Hamed (16), 1–4 Mahmoud Hamed (21), 2–4 Hampus Jonasson (32), 3–4 självmål (36), 3–5 Daniel Karim (40)

Varningar, Svarteborg: Christian Blad x2

Ellenö: Fidan Zymberi, Sada Azizi

Utvisningar, Svarteborg: Filip Eliasson (27), Christian Blad (33)

Domare: Christer Antonsson

Publik: 47

Artikeltaggar

BohuslänDalslandEllenö IKFutsalHåfreströms IFLudvig AnderssonMunkedalMunkedals IFPremiärer

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.