Hoppa till huvudinnehållet

Länsmanstorgets Stormarknad AB: Nu är redovisningen klar – så ser siffrorna ut

Publicerad:

Länsmanstorgets Stormarknad AB under 2022. Här är de viktigaste siffrorna. Företagets omsättning är omkring 74 miljoner kronor, en förbättring på två och en halv procent från föregående år. Resultatet före skatt är högre än föregående år, knappt 1,1 miljoner kronor mot ungefär 750 000 kronor.

Rörelseresultatet ökar med 44,9 procent, och slutar på 1,2 miljoner kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 1,6 procent, som är på samma nivå som 2021.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen detaljhandel utom med motorfordon och motorcyklar är motsvarande snitt 3,8 procent.

Fakta om Länsmanstorgets Stormarknad

Länsmanstorgets Stormarknad grundades 1970. Bolagets huvudbransch är livsmedelshandel med brett sortiment, ej varuhus eller stormarknad. Redovisningsperioden löper från maj till april.

Företaget har 16 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är två färre än föregående redovisningsår.

Johan Magnus Johansson (50) är också vd.

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är Länsmanstorgets Stormarknad det 115:e största företaget inom sin specifika bransch i Västra Götaland, som är livsmedelshandel med brett sortiment, ej varuhus eller stormarknad.

Företaget är också det 590:e största i landet. Det finns 458 företag i samma bransch i Västra Götaland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Artikeltaggar

BokslutNäringslivVästra Götalands län

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.