Hoppa till huvudinnehållet

Så gick det för Johanna Mac Donald AB 2022

Publicerad:

Här är de viktigaste siffrorna från årsredovisningen för Johanna Mac Donald AB som nu är klar. Omsättningen i företaget är omkring 14,5 miljoner kronor, ned 14,6 procent. Resultatet före skatt är lägre än föregående år, 13 000 kronor mot ungefär 400 000 kronor.

Rörelseresultatet minskar med omkring 550 000 kronor till 7000 kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen detaljhandel utom med motorfordon och motorcyklar är motsvarande snitt 3,8 procent.

Johanna Mac Donald grundades 2020, men har inte haft några redovisad omsättning före 2021, så detta är företagets andra årsredovisning.

Fakta om Johanna Mac Donald

Huvudbranschen för Johanna Mac Donald är livsmedelshandel med brett sortiment, ej varuhus eller stormarknad. Redovisningsperioden löper från maj till april.

Företaget har fem anställda, enligt årsredovisningen, vilket är lika många som föregående redovisningsår.

Vd är Maria Johanna Mac Donald (39).

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är Johanna Mac Donald det 295:e största företaget inom sin specifika bransch i Västra Götaland, som är livsmedelshandel med brett sortiment, ej varuhus eller stormarknad.

Företaget är också det 1671:a största i landet. Det finns 459 företag i samma bransch i Västra Götaland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Artikeltaggar

BokslutNäringslivVästra Götalands län

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.