Hoppa till huvudinnehållet

Dalslands Vind AB: Här är de viktigaste siffrorna från 2022

Publicerad:

Dalslands Vind AB redovisar talen för 2022. Omsättningen i företaget är drygt 5,3 miljoner kronor, en ökning med 166,2 procent. Resultatet före skatt är högre än föregående år, ungefär 450 000 kronor mot 1000 kronor.

Rörelseresultatet går från ett underskott på 78 000 kronor till ett överskott på knappt tre miljoner kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 56 procent, som är väsentligt bättre än 2021. Då var rörelsemarginalen 3,9 procent i minus.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen försörjning av el, gas, värme och kyla är motsvarande snitt fyra och en halv procent.

Fakta om Dalslands Vind

Dalslands Vind grundades 2006. Bolagets huvudbransch är generering av elektricitet.

Vd är Katarina Lena Elisabet Kvantenå (47).

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är Dalslands Vind det 109:e största företaget inom sin specifika bransch i Västra Götaland, som är generering av elektricitet.

Företaget är också det 463:e största i landet. Det finns 140 företag i samma bransch i Västra Götaland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Artikeltaggar

BokslutNäringslivVästra Götalands län

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.