Hoppa till huvudinnehållet

Help-U Motor AB på rätt sida strecket

Publicerad:

Help-U Motors årsredovisning för 2022 är klar. Omsättningen i företaget är omkring 47,5 miljoner kronor, en ökning med 8,9 procent. Resultatet före skatt är högre än föregående år, 89 000 kronor mot 65 000 kronor.

Rörelseresultatet går från ett underskott på 78 000 kronor till ett överskott på cirka 450 000 kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 0,9 procent, som är bättre än 2021. Då var rörelsemarginalen 0,2 procent i minus.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen handel samt reparation av motorfordon och motorcyklar är motsvarande snitt 3,8 procent. Noteras ska att företaget är ett av fyra i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Help-U Property AB.

Fakta om Help-U Motor

Huvudbranschen för Help-U Motor är handel med personbilar och lätta motorfordon. Företaget är ett av fyra i koncernen där Help-U Property AB är moderbolag.

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är Help-U Motor det 121:a största företaget inom sin specifika bransch i Västra Götaland, som är handel med personbilar och lätta motorfordon.

Företaget är också det 732:a största i landet. Det finns 525 företag i samma bransch i Västra Götaland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Artikeltaggar

Bengtsfors kommunBokslutNäringslivVästra Götalands län

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.