Hoppa till huvudinnehållet

Tele 2 drabbades av stora störningar i sitt nät

Publicerad:
Reporter Mattias Modéen
Mattias Modéen
mattias.modeen@dalslanningen.se
Det var problem med mobilnätet för många Tele 2-abonnenter från söndag kväll till måndag lunch. Även trygghetslarmen påverkades i en del kommuner.
Det var problem med mobilnätet för många Tele 2-abonnenter från söndag kväll till måndag lunch. Även trygghetslarmen påverkades i en del kommuner. Foto: Annika Byrde

Tele 2 drabbades under söndagskvällen och fram till lunchtid måndag av stora störningar i sitt nät. Det var 4G-nätet som det var problem med och det påverkade både samtal och trygghetslarm.

Problemen började på söndagskvällen och påverkade en stor andel av företagets kunder runt om i hela landet. Enligt Aftonbladet var uppemot 80 av mobilkunderna drabbade.

Det gick att ringa ut och ta emot samtal, men att var fördröjningar i samtalen på cirka 30 sekunder.

Problemen berörde bland andra abonnenter i Bengtsfors och Färgelandas kommuner och det påverkade till viss del kommunernas verksamheter.

Flera kommuner runt om i landet rapporterade även problem med sina trygghetslarm, bland andra Uppsala och Karlskrona. Men sådana problem rapporteras inte från Dalsland.

Det är oklart vad felet berodde på. Vid 13-tiden på måndag fungerade tjänsterna som de skulle igen.

Artikeltaggar

AftonbladetBengtsforsFärgelandaKarlskronaSamhälleTele2TrygghetslarmUppsala

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.