Hoppa till huvudinnehållet

Permanent stöd till Campus Dalsland ska utredas

Publicerad:
Reporter Britt-Marie Erlandsson
Britt-Marie Erlandsson
britt-marie@dalslanningen.se
Campus Dalsland, Bäckefors.
Campus Dalsland, Bäckefors. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Ett permanent stöd till Campus Dalsland. Den frågan driver Centerpartiet i regionen och har nu fått igenom i budgetbeslutet att det ska utredas.

– Jag är väldigt, väldigt glad att det togs så väl emot av de övriga partierna, säger Aida Karimli, andre vice ordförande i miljö- och regionutvecklingsnämnden.

Camp Dalsland finansieras av Dalslandskommunerna tillsammans med Västra Götalandsregionen. Idag betalar regionen ut ett tillfälligt stöd till och med 2024.

Nu är Campus Dalsland invigt: ”En dramatisk skillnad”

Centerpartiet driver nu på för att stödet ska permanentas till ett verksamhetsstöd som ges varje år. De anser att verksamheten är mycket viktig då invånare i ett område med relativt låg utbildning och långa avstånd till högskolor kan få tillgång till högre utbildning.

– Det är en viktig fråga, Campus Dalsland är inget projekt utan vi vill att verksamheten permanentas. Jag är väldigt, väldigt glad att det togs så väl emot av övriga partier och vi kommer fortsätta driva på att det permanentas. Det är viktigt även för identiteten i Dalsland, att veta att regionen satsar, säger Aida Karimli.

Campus Dalsland ska göra det enklare för personer att studera utan att behöva flytta oavsett i vilken fas i livet man är.

Artikeltaggar

Camp DalslandCampus DalslandCenterpartietDalslandHögskolorMiljöSkola och utbildningUtbildningVästra Götalandsregionen

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.