Hoppa till huvudinnehållet

Mellerud föll på bortaplan mot Väster

Publicerad:
IF Väster vann mot Melleruds IF
IF Väster vann mot Melleruds IF

Det blev förlust för Mellerud med 2-3 (1-1) på bortaplan mot Väster i Kval division 3 grupp 8 herr.

Melleruds tränare Markus Svensson kommenterade matchen:

– Väster startade matchen väldigt bra och har ett klart övertag första kvarten och tar även ledningen. Vi gör 1-1 ganska omgående genom Albin Emanuelsson, och efter det dominerar vi halvleken. Vi skapar 3 väldigt fina lägen, men alla går tätt utanför. Vi startar andra bra och gör 2-1 i 56:e minuten genom Albin Broberg. Här har vi full koll på Väster. Samtidigt får vi rapporter om att Gerdsken leder med 3-1 mot Uddevalla, vilket innebär att vi måste gå för att göra ett mål till. Vi satsar offensivt vilket gör att det blir lite chansartat spel. När Väster får straff i 77:e minuten och gör 2-2 så blir uppförsbacken brantare. Vi får besked om att Gerdsken gör 1-4, 1-5 och 1-6, i samma veva gör Väster 3-2 efter en tilltrasslad situation. En stor eloge till grabbarna som krigar ända in till sista minut. Vi har ju ett ansvar gentemot alla motståndare att löpa linan ut. Hade vi gjort 3-3 så hade Gerdsken tagit klivet upp i trean. Jag hoppas Uddevalla kan se sig i spegeln och säga att de också krigat in till sista minut!?.

Västers mål gjordes av Felix Hermansson, Karl-Anton Pettersson och Theodor Wikström, Melleruds av Albin Broberg och Albin Emanuelsson.

Kvalet är nu färdigspelat. Väster slutar på första plats, och Mellerud på tredje plats.

Artikeltaggar

FotbollIF VästerMelleruds IF

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.