Hoppa till huvudinnehållet

Samhall flyttar till nya fräscha lokaler: ”Det blir en nystart”

Publicerad:
Reporter Britt-Marie Erlandsson
Britt-Marie Erlandsson
britt-marie@dalslanningen.se
Nästa vecka flyttar Samhall in i ”gamla Mini-livs”.
Nästa vecka flyttar Samhall in i ”gamla Mini-livs”. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Samhall i Bengtsfors flyttar nu från industriområdet till mer centrala lokaler på Kinadalsvägen och ”gamla Mini-livs”.

– Vi har haft de gamla lokalerna länge så det känns jättekul att kunna byta, säger Kim Isaksson som är affärschef på Samhall för Dalsland/norra Bohuslän.

– Flytten är en del i att vi ser över våra lokaler och nu fanns det en möjlighet att flytta in till centrala Bengtsfors och få fräscha lokaler, säger han.

Kim Isaksson, affärschef Samhall Dalsland/norra Bohuslän.
Kim Isaksson, affärschef Samhall Dalsland/norra Bohuslän. Foto: Pressbild

Samhall har idag ingen egen verksamhet utan lokalerna fungerar som en plats att utgå ifrån. Majoriteten av jobben som utförs är lokalvård, bland annat i livsmedelsaffärer, men även viss fastighetsskötsel förekommer. I Bengtsfors har Samhall idag 23 medarbetare men det varierar utifrån arbetsförmedlingens anvisningar.

– Samhall är en arbetsmarknadspolitisk åtgärd och genom riktiga uppdrag ska personerna få träna på vad ett arbete innebär. Vi har flera olika kunder och olika uppdrag. I vårt område har i år 43 personer lämnat oss för reguljära jobb. Det är det som är syftet och som vi jobbar för på sikt. Ibland kan det ta två år, ibland tio år, vi utgår hela tiden från medarbetarens förmåga, säger Kim Isaksson.

Laddstolpar

Flytten till lokalerna på Kinadalsvägen sker 1 november och de förbereds nu som bäst. Det kommer att finnas utrymme för lunchrum, kontor och möteslokal med mera. I arbetet med att bli mer klimatvänliga jobbar Samhall också med att byta ut sina bilar till mer miljövänliga alternativ.

– Vi har sex-sju olika bilar i Bengtsfors och de ska bytas ut mot elbilar, bland annat, så vi ska sätta upp elstolpar på parkeringen utanför, säger Kim Isaksson som ser mycket fram emot flytten.

– Det känns jättekul att kunna byta och få stora, ljusa och fina lokaler. Det blir som en nystart. Vi är jätteglada och positiva, säger han.

Artikeltaggar

ArbeteArbetsförmedlingBengtsforsDalslandElbilarKinadalsvägenParkeringSamhallTrafikÅtgärder

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.